top of page

Ons verhaal

De liefde voor (mooie) koeien loopt als een rode draad door ons leven. Niet alleen Romke en ik houden erg van mooie koeien. Ook onze meiden zijn met dit virus besmet. Met heel veel plezier bezoeken wij de keuringen. Veelal als toeschouwer, maar het liefst als deelnemer.

Graag wil ik aan de melk die onze koeien maken een meerwaarde geven. Uiteraard is het verreweg het makkelijkst om de zuivelfabriek elke 3 dagen de tank leeg te laten halen. Deze maakt er hele mooie producten van, maar dit zijn voornamelijk anonieme gestandaardiseerde producten. Wat wij willen is de zuivel weer een gezicht geven. Weghalen uit de anonimiteit, maar ook de smaak weer terugbrengen in het product. Dat je bij wijze van spreken de liefde voor de koeien proeft in de yoghurt die wij maken. En een mooie koe uit de eigen stal mag dan ook niet op het etiket ontbreken.

 

In 2021 ben ik (Rixt) begonnen met de training “Starten als Zelfzuivelaar” bij het DTC Oenkerk. En via “ZuivelAdvies” nog een vervolgcursus “zuivelbereiding” gevolgd. Ondertussen zijn we na de testfase volop in de opstartfase aangekomen. Vanaf februari 2022 zijn de producten bij ons te koop. Vanzelfsprekend blijven we voortdurend onze producten door ontwikkelen en “fine-tunen”. We staan open voor uw ideeën en suggesties en mocht u nog tips of verbeterpunten hebben, dan zijn deze altijd welkom!

 

Houd ons ook in de gaten op Social Media! En wilt u een keer een bedrijfsbezoek, dan kunnen we dat uiteraard inplannen.

 

Groeten 

Romke, Rixt, Hedwich en Fardau Schaap

Melkveebedrijf YpKo / YpKo Suvel

Melkveebedrijf Ypko fam. Schaap
bottom of page