top of page

Assortiment

Ons zuivel assortiment bestaat uit yoghurt, kefir, karnemelk (sûpe), hangop, room, chocolademelk en uiteraard melk.

De meeste producten zijn te krijgen in 1 liter flessen en in 0,5 liter flessen.

Naast onze zuivel hebben we ook granola,s, kruiden en andere producten. Kom langs in onze verkoophooiberg!

Bestel via het fomulier.jpg

De YpKo melk, rechtstreeks van de koe, met een natuurlijk en wisselende samenstelling gedurende het jaar, wordt voor verwerking alleen kort gepasteuriseerd. Hierdoor worden alle evt. aanwezige “schadelijke” bacteriën gedood, maar wordt de smaak van de melk wel behouden.

Deze melk gebruiken we om onze zuivelproducten te maken. De melk en de andere zuivelproducten verkopen we in een glazen fles. Hier hebben we heel bewust voor gekozen om de smaak van ons product te “beschermen”, maar ook om de verpakking weer te kunnen recyclen. Ook al werken we niet meer met statiegeld, we ontvangen de gebruikte flessen heel graag weer schoon terug. Op deze manier kunnen we de potten en flessen na een grondige schoonmaak weer veilig gebruiken.

 

Naast onze eigen zuivel verkopen wij producten van andere bedrijven (meestal) uit de buurt, zoals aardappelen uit Nederland, Granola's van Oats and more uit Purmerend en noten.nl uit Scharnegoutum, aardbeien van Fryske Strawberrys uit Berlikum, fruitsappen van 'sLandsBeste uit Biddinghuizen en kruidenmengsels van GreenGypsy uit Schiedam.

Ook verkopen we eieren en vlees van onze eigen dieren. Elk jaar fokken we n paar kruislingdieren op. Onze eigen koeien worden hiervoor bevrucht met een Belgische Blauwe stier of een Speckle Park stier. Deze rassen geven een betere kwaliteit vlees dan onze Holsteinkoeien. Het voordeel van ons vlees is dat je de herkomst kent, bovendien worden onze dieren met liefde en goede zorg grootgebracht en dat proef je!

Slagerij M. de Boer uit Koudum doet voor ons de “huisslachting” en zorgt dat alles netjes vacuum verpakt en diepgevroren weer terugkomt.

 

We hebben niet altijd vlees op voorraad, maar informeer naar de mogelijkheden!

 

bottom of page